Giraffeweg 2, 1338 EG Almere 085 - 487 79 50 hello@adfiadon.nl

Kom bij ons op de koffie

Giraffeweg 2, 1338 EG Almere

Bel ons voor een afspraak

085 - 487 79 50

Stuur ons een email

hello@adfiadon.nl

Monday
8:30 am - 5:00 pm
Tuesday
8:30 am - 5:00 pm
Wednesday
8:30 am - 5:00 pm
Thursday
8:30 am - 5:00 pm
Friday
8:30 am - 4:00 pm
Saturday
Closed
Sunday
Closed

Stuur ons een bericht

Natuurlijk mag je ons ook een bericht sturen via

April 11, 2023 Comments (0)

Mkb-winstvrijstelling: bespaar op belasting als ondernemer

Mkb-winstvrijstelling: bespaar op belasting als ondernemer

Als ondernemer wil je natuurlijk graag zo min mogelijk belasting betalen en zo veel mogelijk geld overhouden voor jouw bedrijf. Een manier om dit te doen is door gebruik te maken van de mkb-winstvrijstelling, een aftrekpost op jouw winst. In dit blog lees je meer over de mkb-winstvrijstelling en de voorwaarden om hiervan gebruik te maken.

Wat is de mkb-winstvrijstelling?

Als ondernemer kun je gebruik maken van de mkb-winstvrijstelling. Dit is een aftrekpost op de behaalde winst uit één of meerdere ondernemingen. Het bedrag van de mkb-winstvrijstelling bedraagt 14% van de winst en is van toepassing op ondernemers die onder de regeling voor de inkomstenbelasting vallen. Het is echter belangrijk om te weten dat de winst eerst verminderd moet worden met de ondernemersaftrek, voordat de 14% kan worden afgetrokken. Gelukkig wordt de mkb-winstvrijstelling automatisch toegepast.

Voorwaarden mkb-winstvrijstelling

Om in aanmerking te komen voor de mkb-winstvrijstelling dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Je bent ondernemer.
  • Je hebt recht op de ondernemersaftrek.
  • Je hebt geen recht op de zelfstandigenaftrek over de winst die je hebt behaald als medegerechtigde.

Beperking van het voordeel

Het voordeel van de mkb-winstvrijstelling is beperkt. Het tarief waarmee het voordeel wordt berekend is in 2023 vastgesteld op 36,93%. In voorgaande jaren lag dit tarief hoger, namelijk op 40% in 2022 en 43% in 2021.

Meer weten?

Wil jij meer weten over de mkb-winstvrijstelling en andere fiscale aftrekposten waar jij als ondernemer gebruik van kunt maken? Neem dan contact op met ons voor deskundig advies en ondersteuning. Zo bespaar jij geld en kun jij je volledig richten op het laten groeien van jouw bedrijf.

Maak gebruik van onze expertise en ontdek alle mogelijkheden om jouw belastingdruk te verlagen en meer geld over te houden voor jouw bedrijf.

Share:

Leave a Reply