Giraffeweg 2, 1338 EG Almere 085 - 487 79 50 hello@adfiadon.nl

Kom bij ons op de koffie

Giraffeweg 2, 1338 EG Almere

Bel ons voor een afspraak

085 - 487 79 50

Stuur ons een email

hello@adfiadon.nl

Monday
8:30 am - 5:00 pm
Tuesday
8:30 am - 5:00 pm
Wednesday
8:30 am - 5:00 pm
Thursday
8:30 am - 5:00 pm
Friday
8:30 am - 4:00 pm
Saturday
Closed
Sunday
Closed

Stuur ons een bericht

Natuurlijk mag je ons ook een bericht sturen via

April 11, 2023 Comments (0)

S&O-aftrek: Stimuleer innovatie en optimaliseer jouw R&D-kosten

S&O-aftrek: Stimuleer innovatie en optimaliseer jouw R&D-kosten

Als ondernemer wil je niet alleen groeien, maar ook vooroplopen in je branche. Investeren in speur- en ontwikkelingswerk kan hieraan bijdragen, maar dit kan ook aardig wat kosten met zich meebrengen. Gelukkig kun je als ondernemer deze kosten aftrekken van je winst door middel van de S&O-aftrek. Maar hoe werkt deze aftrek precies en aan welke voorwaarden en regels moet je voldoen om hiervan te profiteren? Lees daarom verder voor meer informatie over de S&O-aftrek en ontdek hoe je als ondernemer de mogelijkheden van deze aftrekpost optimaal kunt benutten.

Wat is de S&O-aftrek?

De overheid heeft de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) in het leven geroepen om ondernemers te ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe producten en processen. Met de S&O-aftrek kunnen kosten voor Research & Development (R&D) worden verlaagd, wat een financieel voordeel oplevert voor bedrijven die investeren in innovatie.

De WBSO biedt een belastingvoordeel aan ondernemers die zich bezighouden met speur- en ontwikkelingswerk. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het ontwikkelen van nieuwe producten of processen die nog niet bestaan of waarvan de kennis nog niet beschikbaar is. Als ondernemer kun je in aanmerking komen voor de S&O-aftrek wanneer je voldoet aan alle voorwaarden die in de wet zijn opgenomen.

Dankzij de WBSO kunnen ondernemers meer ruimte en middelen vrijmaken voor innovatie en R&D. Hierdoor kunnen zij hun concurrentiepositie versterken en bijdragen aan de economische groei en ontwikkeling van Nederland. Kortom, de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk is een belangrijk instrument om innovatie te stimuleren en Nederland vooruit te helpen.

Voorwaarden S&O-aftrek

  • Je bent ondernemer
  • Je voldoet aan het urencriterium
  • Je hebt een Speur- en Ontwikkelingswerkverklaring van RVO.nl waarin staat dat je werkzaamheden onder speur- en ontwikkelingswerk vallen en welk bedrag je hiervoor kunt aftrekken.
  • Je besteedt zelf minimaal 500 uren aan erkend speur- en ontwikkelingswerk
  • Je krijgt geen aftrek voor speur- en ontwikkelingswerk over de winst die je behaalt als medegerechtigde.
  • Verhoogde aftrek voor starters

Verhoogde S&O-aftrek voor starters

Als starter kun je in aanmerking komen voor een verhoogde aftrek voor speur- en ontwikkelingswerk. Om in aanmerking te komen voor deze verhoogde aftrek dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:
  • Je was in één of meer van de 5 voorgaande kalenderjaren geen ondernemer
  • Je hebt in deze periode niet meer dan 2 keer de aftrek voor speur- en ontwikkelingswerk toegepast.

Meer weten?

Wil jij meer weten over de S&O-aftrek en andere fiscale aftrekposten waar jij als ondernemer gebruik van kunt maken? Neem dan contact op met ons administratiekantoor voor deskundig advies en ondersteuning. Zo kun jij je volledig richten op het laten groeien van jouw bedrijf en ben je verzekerd van een optimale belastingaangifte.

Share:

Leave a Reply