Giraffeweg 2, 1338 EG Almere 085 - 487 79 50 hello@adfiadon.nl

Kom bij ons op de koffie

Giraffeweg 2, 1338 EG Almere

Bel ons voor een afspraak

085 - 487 79 50

Stuur ons een email

hello@adfiadon.nl

Wij verzorgen graag jouw
Fiscale aangifte
Meer weten? Neem eens contact op
Welke soorten

Fiscale aangifte

Omzetbelasting

Winstbelasting

Loonbelasting

Erf- en schenkbelasting

Wij helpen jou graag verder

Heb jij vragen?

Na de inschrijving van jouw bedrijf bij de Kamer van Koophandel krijg je automatisch een btw-nummer toegewezen. Afhankelijk van welke periode afdracht je krijgt toegewezen (per maand, kwartaal of jaar) verzorgen wij tijdig de belastingaangifte en wij vesturen die digitaal naar de Belastingdienst.

Wanneer je door de Belastingdienst bent aangemerkt als ondernemer, betaal je inkomstenbelasting over de winst van je onderneming. Na afloop van het desbetreffende jaar stellen wij het jaarrapport van de onderneming op. En op basis van het jaarrapport stellen wij de winstaangifte op. Met de winstaangifte en de persoonlijke belastinggegevens, zoals de eigen woning en het eigen vermogen, stellen wij de aangifte inkomstenbelasting samen.

Om verassingen achteraf te voorkomen, proberen wij bij aanvang van het belastingjaar samen met jou een reële inschatting van de winst te maken en vragen de Belastingdienst om daarover een voorlopige aanslag op te leggen.

Wanneer je als ondernemer medewerkers in dienst neemt zal er loonbelasting ingehouden moeten worden op het bruto salaris van de werknemer.

Naast de loonbelasting moet de ondernemer sociale lasten afdragen. De aangiften voor loonbelasting en sociale lasten vinden maandelijks plaats en zijn gebaseerd op de loonstroken die voor de werknemers zijn gemaakt.

Sommige ondernemers kiezen als rechtsvorm bij het opstarten van hun onderneming direct voor een besloten vennootschap (BV), terwijl andere ondernemers eerst starten met een eenmanszaak of VOF. Soms kan het op den duur interessanter en voordeliger zijn om je eenmanszaak of VOF om te zetten naar een BV. Dit kan om verschillende redenen aantrekkelijk zijn, bijvoorbeeld uit fiscaal of uit juridisch oogpunt. Voor advies over wat een fiscaal en juridisch gunstige rechtsvorm is, kun je altijd contact met ons opnemen!

Over de winst in een BV dien je wel vennootschapsbelasting af te dragen. Het te betalen bedrag aan vennootschapsbelasting wordt berekend door een vennootschapsbelasting-aangifte. Dit is 20% of 25%, afhankelijk van de hoogte van de winst. Ook deze belastingaangifte kunnen wij voor jou verzorgen!